Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

El Caminito del Rey (To μικρό βασιλικό μονοπάτι)


Αυτό το μονοπάτι είναι γνωστό ως el kaminito del ray δηλαδή το μικρό βασιλικό μονοπάτι και βρίσκεται στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.


Ο διάδρομος είναι ένα μέτρο σε πλάτος, και υψώνεται πάνω από 100 μέτρα  πάνω από το ποτάμι κάτω. Κατασκευασμένο από σκυρόδεμα που στηρίζεται σε ράγες χάλυβα που υποστηρίζονται από ορθοστάτες σε περίπου 45 μοίρες στο βράχο. Σήμερα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και υπάρχουν πολλά σημεία όπου μέρος ή το σύνολο της συγκεκριμένης διαδρομής έχει καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλα ανοικτά κενά αέρός που είναι γεφυρώμένα μόνο με τις στενές δοκούς στήριξης χάλυβα ή άλλα εξαρτήματα. Πολύ λίγα από τα αρχικά κιγκλιδώματα υπάρχουν, αλλά η ασφάλεια-σύρμα τρέχει σε όλο το μήκος της διαδρομής. Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στον πεζόδρομο της τα τελευταία χρόνια και μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα το 1999 και το 2000 η τοπική κυβέρνηση έκλεισε τις εισόδους.
 


Τον Ιούνιο του 2011, η περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και η τοπική κυβέρνηση της Μάλαγας συμφώνησαν να μοιραστούν το κόστος της αποκατάστασης (συμπεριλαμβανομένων των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και ένα μουσείο) των 9 εκατ. €. Το έργο θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.
 

Πολλά από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν σε ισχύ και τα νέα υλικά που θα χρησιμοποιήθουν, θα είναι σύμφωνα με το παλιό σχέδιο.





4 σχόλια:

  1. εντυπωσιακότατο και θεαματικότατο!
    όταν αποκατασταθεί, δοκίμασε πρώτος εσύ να το διασχίσεις και μετά ακολουθώ και εγώ! χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν εξαιρέσεις ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους είναι φανταστικό το μονοπάτι. τρομακτική ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από εκεί δεν περνούσα που να μου τάζανε τον ουρανό με τ' άστρα!!!
    Κατά τα άλλα ωραιότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...